FESTin pe Bulevard - View Content - FESTin pe Bulevard

Henric al V-lea

de William Shakespeare
Recital al actorului Brett Brown din Sydney

 

*pentru cumpărarea de bilete online, veți fi redirecționat către site-ul nottara.ro

Joi, 3 mai, ora 19.30
Teatrul Nottara, Sala George Constantin

 

recital al actorului Brett Brown din Sydney

Regia: Philip Parr

Cu: Brett Brown

Spectacol supratitrat în limba română


Sinopsis:

Aceasta este o versiune pentru un singur actor a piesei Henric al V-lea, considerat a fi regele-erou al Angliei, aşa cum l-a prezentat Shakespeare în patru dintre piesele sale.

Am examinat caracteristici ale personajelor şi ale situaţiilor şi traiectoria personală a complexei vieţi a lui Henric al V-lea. Publicul din timpul lui Shakespeare, fiind mai aproape de evenimentele din piesă, şi-a folosit, fără îndoială, înţelegerea istorică. Şi nouă ni s-a părut imposibil să ignorăm diferitele evenimente şi aniversări care au avut loc de-a lungul desfăşurării proiectului şi remodelăm piesa pentru fiecare reprezentaţie, pe măsură ce evenimentele evoluează în jurul nostru.

Votul britanic pentru ieşirea din Uniunea Europeană a jucat, de pildă, un rol important în felul în care gândim pesonajul Henric. Cum ar fi votat el: ieşirea sau rămânerea în Uniune?

Aceasta este o piesă despre conducători şi alegeri.

Miracolul shakespearian face ca replicile lui să fie relevante şi pentru ziua de azi. Arta triumfă tocmai pentru că ne impune să îi cercetăm semnificaţiile în propriul nostru timp.