Efecte colaterale

de Alexandru Popa
Teatrul Nottara, București

BILETE EPUIZATE!

*pentru cumpărarea de bilete online, veți fi redirecționat către site-ul nottara.ro

Distribuţia:

Alex - Gheorghe Ifrim

Manolis - Vlad Zamfirescu

Kostas - Alexandru Repan

Ciprian - Dan Bordeianu

Maria - Nadiana Sălăgean

Oana - Luminiţa Erga

Vera - Diana Roman

Diana - Ioana Calotă / Laura Vasiliu 

Primarul unui orăşel de provincie şi-a înşelat nevasta şi, de teamă să nu o piardă, decide să îi mărturisească adevărul. Dar, ce sa vezi, află şi preotul. Care este tocmai soţul amantei cu pricina, el însuşi călcând strâmb. Iar pentru ca cercul efectelor nu doar colaterale, dar şi năucitoare, să se închidă, povestea lor devine subiectul unui serial de televiziune, scris de Manolis, care este prietenul cel mai bun al primarului, dar şi fratele domnişoarei vrăjite de părintele adulterin. Egoist şi obsedat de scenariul său, Manolis trădează încrederea tuturor şi îşi transformă prietenii şi rudele în personaje lesne identificabile. Odată dezvăluit, adevărul face victime, destinele tuturor o iau razna, iar hohotele de râs stârnite de îmbârligăturile amantlâcurilor se sting într-o tăcere dramatică. 

„Cred că am descoperit un autor. Român. Şi m-am bucurat enorm. Lucrez de ani buni pe textele unor scriitori străini importanţi şi îmi pierdusem speranţa că, în perioada asta tulbure din multe puncte de vedere, va mai apărea cineva şi la noi, care să aibă ceva de spus în ceea ce priveşte dramaturgia.

Şi uite că ....A apărut Mimi Brănescu. Excepţional. Deja confirmat. Lia Bugnar, şi ea.

Apoi, l-am descoperit pe Alexandru Popa. Bogăţia subtextului şi capacitatea de a uni totul într-un întreg unitar, coerent, cu sens, unde fiecare cuvânt, fiecare replică, fiecare semn de punctuaţie este nu doar absolut necesar, ci şi aproape imposibil de înlocuit, faptul că întreaga trupă de actori ai Teatrului Nottara este fascinată de-a dreptul de universul bogat pe care-l descoperă la repetiții, mă fac să cred că stau în faţa unui nou Autor român. Cât de important, timpul o va spune.

Oamenii, în general, din teama de a greşi, de a nu fi ei înşişi judecaţi sau reevaluaţi, sunt extrem de reticenţi în a-şi da cu părerea când vine vorba de cineva neconfirmat, de un new entry şi, ca la orice întrecere sportivă, n-ar paria nimic pe noul intrat în joc. Ba dimpotrivă, există tendința de a paria împotrivă. Şi e normal. Eu risc. Pun o mie de arginţi pe Alexandru Popa.” - Vlad Zamfirescu, regizor

Vineri, 14 octombrie, ora 19.30

Se joacă la Teatrul Nottara, Sala George Constantin

Regia: Vlad Zamfirescu

Scenografia: Bogdan Spătaru

Asistența de regie: Oana Popescu

Ilustrația muzicală: Alexandru Popa

Durata: 2h 40min (cu pauză)