Alcool

pe versurile lui Ion Mureşan
Teatrul Nottara, București

*pentru cumpărarea de bilete online, veți fi redirecționat către site-ul nottara.ro

Cu:

Ada Milea

Vava Ştefănescu

Ada Navrot

Crenguţa Hariton

Ioana Calotă

Gabriel Răuţă

Alexandru Jitea

Bobo Burlăcianu

Alexandru Neagu

Vladimir Ivanov

Un poet consacrat, un regizor reper, creator de şcoală, un compozitor şi o voce recognoscibilă oriunde şi oricând, un artist coregraf simbol al dansului contemporan, o minunată trupă de actori şi instrumentişti ... Un musical cu de toate, marca Mihai Măniuţiu. Poemele lui Ion Mureșan din volumul „Cartea Alcool“ adună inventiv şi curajos poveştile tulburi ale alcoolicilor fără frontiere. Şi fără frontiere de limbaj. Au fost transpuse în muzică de Ada Milea, care explorează cu voluptate expresivitatea versului, jonglează cu subtilitate între un umor sănătos şi o beţie lirică. Vava Ştefănescu aduce, prin dans, substanţa de contrast pentru a marca ludicul şi profunzimile, contorsionările de trup şi suflet, tuşa filozofică şi virilitatea poeziei. Aici, pe scena ca un templu al farmecelor, sufletele se joacă şi plâng, cântă şi râd, ne conduc într-un vis care ar putea să le şi să ne desluşească lumea.                                                            

                                                                      Corina Anghel, secretar literar     

 

ARGUMENT REGIZORAL

„Dacă regizorul de teatru nu posedă o impecabilă tehnică divertismentală, e greu de crezut că va ajunge să realizeze, în spectacol, acele momente de iluminare a conştiinţei spectatorului, care sunt încântarea sa secretă. A fermeca − a distra − a însufleţi!

Filonul divertismental e prezent, în diferite proporţii şi sub cele mai diverse măști, în fiecare scenă a unei reprezentaţii reuşite. Cum altfel s-ar putea obţine complicitatea publicului şi disponibilitatea sa de a plonja în ficţiune?

Trebuie să prinzi conştiinţa celuilalt în capcană − o capcană ale cărei orizonturi să fie la fel de vaste ca acelea ale visului.

În felul acesta am gândit spectacolul Alcool, inspirat de textele poetului Ion Mureșan. Spectacolul Alcool este unul divertismental. E un excelent și atipic muzical ‒ semnat Ada Milea. E melancolic. Duios. Violent. Elegiac. Turbulent. Cețos. Solar. Naiv. Abscons. Mistic. De fapt, pe scurt spus, e un divertisment metafizic.”

                                                                                     Mihai Măniuțiu, regizor

Joi, 13 octombrie, ora 18.15

Se joacă la Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu

Regia: Mihai Măniuțiu

Scenografia: Adrian Damian

Muzica originală: Ada Milea

Coregrafia:  Vava Ștefănescu

Light design: Cristi Şimon

Durata: 1h 10min (fără pauză)

Spectacol supratitrat în limba engleză