Eveniment FestiNUNTĂ cu surprize


Sâmbătă, 15 octombrie

Ora: 16.00

Cu noi (nottariștii), mirese și miri, și cu toată lumea care va fi prin preajmă, la acel timp al zilei, drept nuntași.

Se desfășoară în faţa Teatrului Nottara și în foaier

 

FESTINUNTA… cu surprize

Dacă “balul” de deschidere al FEST(IN)-ului pe bulevard de anul trecut a strâns toate zâmbetele trecătorilor (fie ei pietoni prinşi în vârtejul măştilor sau conducători auto sur-prinşi la volan) şi a închegat stradal  clipe de sărbătoare, vesele şi degajate, anul acesta Teatrul NOTTARA îşi propune un pas mai departe pe calea împrietenirii cu publicul.

Aşa cum timp de şapte luni spectatorii fideli au fost martori îngrijoraţi ai „aventurii” imobiliare născute de o bulină cutremurătoare, tot aşa acum, la victoria instituţiei asupra potenţialului viitor ameninţător, se cade ca toţi martorii să se adune (şi să „roiască” bucuroşi) pentru a sărbători re-venirea la „matca” de pe bulevard. Alăturându-se energiei creative din care s-au hrănit permanent speranţele prietenilor teatrului, toţi cei implicaţi sunt invitaţi să celebreze un eveniment stradal care îşi propune să combată „ruptura” provocată de vârtejul istoriei printr-o „nuntă” de zile mari, prilej de împăcare şi reunificare, provocată de această dată de teatrul nostru de pe bulevard, cel de toate zilele şi de toate serile.

Aşadar, să onorăm cu bucurie evenimentul la care ne invită organizatorii, devenind pentru o clipă personajele principale: vom face poze la minut, ca „miri”, „mirese”, „naşi”, „nuntaşi”, într-o sărbătoare a festivalului (un FestiIN de teatru apetisant, generos şi incitant) prin care vom dovedi că sentimentele sincere pot hrăni vise frumoase. Care, iată, se mai şi împlinesc. Muzica, dansul, urările de bine şi „darurile” sufleteşti vor răsplăti credinţa şi fermitatea cu care oamenii de (şi din) teatru au aşteptat momentul reîntâlnirii artiştilor (când scena redevine casă) şi momentul regăsirii cu publicul admirator (când strada redevine scenă).

FestiNUNTA poate începe, surprizele ne aşteaptă, istoria ne va consemna drept martori la cel mai frumos „dar” primit de teatrul NOTTARA: casă sigură pentru toţi spectatorii încrezători, răbdători şi iubitori. De TEATRU.

Mihai Lungeanu

scenariul și regia: Mihai Lungeanu

decorul: Victor Diaconu

costumele: Luana Drăgoiescu

Cu noi (nottariștii), mirese și miri, și cu toată lumea care va fi prin preajmă, la acel timp al zilei, drept nuntași.