Cuvânt Primar General al Capitalei - FESTin pe Bulevard

Cuvânt Primar General al Capitalei

Şcoala nu pregăteşte proşti!

 

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, a avut loc în toamna anului 2013 şi a fost dedicată crizelor de orice fel

Am schimbat tema, deşi e vădit mai potrivită anului 2014.

Să fie toate timpurile complicate şi învăţăturile istoriei uitate imediat? Măcar nu demult iertam, dar nu uitam. Acum uităm pe întrecute, cu ochii orbiţi de ecrane, vitrine şi alte goluri, care atrag fatal.

Din păcate, omenirea pare că se pregăteşte să repete grozăviile din trecut. Pentru un medic, fiecare moarte e o tragedie, chiar dacă pentru politicieni rămâne o statistică.

Ar trebui să ne întrebăm dacă istoria s-a pierdut la şcoală sau şcoala s-a pierdut în istorie, pentru totdeauna. Pe vremea mea istoria, nu şcoala, pregătea proşti care să danseze cu tunurile.

Măcar viaţa să mergă înainte cu ziua, nu cu veacul. Şi nu în ritm cazon, ci în coordonatele sale fireşti. Avem nevoie de armonie, de emoţie, de căutare continuă a unui echilibru interior, ivit din spirit, credinţă şi iubire.

Un asemenea liman de linişte îl putem afla în sala de spectacole.

Teatrul Nottara ne invită, din nou, să participăm la Fest(in) pe Bulevard alături de o nouă temă serioasă, aleasă de către organizatori: aceea a Electoralelor, a campaniei generalizate cu şi fără şcoală.

Va bate, iarăşi, la uşă în această toamnă. Măcar nu bate cu tunul, ci cu mult... teatru.

Aşadar, veniţi la teatru pentru aperitive!

Avem nevoie de oglinda lui, ca să ne înţelegem mai bine, pe noi şi lumea în care trăim!

 

Prof.univ.dr.Sorin Mircea Oprescu, Primar General al Capitalei

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediţia I