Argument - FESTin pe Bulevard

Argument

Într-o perioadă în care românii traversează criza, cea de toate zilele şi de toate felurile, teatrele îşi văd de treabă, în ciuda tuturor adversităţilor, chiar dacă nu au fost niciodată răsfăţate cu bugete foarte mari. Mai mult decât atât, publicul încă se mai îndreaptă spre sălile de spectacol. Poate şi pentru că teatrul a rămas o formă de „distracţie” relativ ieftină; dacă, nu cumva, lumea  s-o fi săturat de-a binelea de emisiunile politice în care se bate, adesea cu nonşalanţă, apa-n piuă, de spectacolele TV de divertisment... ieftin, de telenovelele în care nu se întâmplă, niciodată, nimic semnificativ, de discoteci cu fum(uri) şi de „vizite” prin supermarket-uri (pentru că de cumpărături, nu prea mai poate fi vorba, românii au început să meargă la mall-uri cam ca la expoziţiile de artă plastică: privesc produsele fără să le atingă).

În acest context, Nottara are curajul să lanseze un festival de teatru dedicat... Comediei... Crizei... Este un adevărat Festin, în cadrul căruia încercăm să vă oferim de toate: teatru pe pâine şi un pahar cu vin; spectacole „de criză” (actori puţini, decor minimal, talent cât cuprinde) şi comedii de succes... garantat; dezbateri aprinse şi întâlniri de lucru; lansări de carte de teatru și spectacole-lectură; o expoziţie cu fotografie de teatru. Este o manifestare culturală internațională, un eveniment care atrage atenţia, cu instrumente specifice, asupra faptului că unul dintre puternicele remedii împotriva crizei, de orice fel, poate deveni (fiind şi puţin costisitor)... hazul de necaz; împreună cu reflecția, atitudinea pozitivă, fapta care zidește.

În concluzie, Fest(in) pe Bulevard se adresează tuturor celor care, încă, mai au nevoie de o sărbătoare, dar şi celor care, doborâţi de cotidian, caută o porţie bună de râs ca să poată merge mai departe.

Echipa Fest(in) pe Bulevard